ni cite mase bulan pose ari tuh.. agak terlambat meluahkannye.. hikhik. bile bulan pose mcm2 name mknn kuar. termasuk la murtabak megi.. ingatkan susah nak buat..nak kena uli tepung bagai. upenye senang gile nak buat.. sebungkus megi (ikut suke la nak rase ape), 3 buji telur, cili padi (klu nak pedas), bawang (potong dadu).. tu je bahan2 dye.. klu mls nak potong bawang ngan cili xyah la masukkan.. celur mee megi sampai lembut..klu kembang sgt tak sedap.. pastu toskan megi tuh... pukul telur dlm mangkuk, masukkan perencah megi. bile da sebati masukkan megi dalam mangkuk dan gaul rata. panas kan kuali masukkan sedikit minyak.. bile minyak da panaskan masukkan bahan yg telah digaul.. api jangan la besar sgt.. nnt hangus n dalam tak masak.. masak mcm masak telur dadar.. klu nak betul2 mcm murtabak..bentukkan la segi empat... bile da masak hidangkan.. nak tambah bahan2 lain pon bole.. klu rajin la nak potong.. hehe.. sape yg terasa nak buat tuh.. selamat mencube.. :)
rase sebijik mcm murtabak x?
ReplyDeletelain sikit la beb sbb xde daging cincang.. hehe
ReplyDelete